Belastingvrij fit blijven met personal coach?

Belastingvrij vergoeden?

Of de kosten belastingvrij vergoed kunnen worden voor werknemers en dga’s, hangt ervan af of een personal coach als arbovoorziening kan worden aangemerkt. De Belastingdienst geeft aan dat dit niet snel het geval zal zijn.

Uitzonderingen

Alleen als sprake is van fitness wegens bijzondere risico’s die samenhangen met de aard van het werk, of het in stand houden van een bijzonder fitheidsniveau dat voor het werk vereist is, zou de vrijstelling van toepassing kunnen zijn. Bij twijfel is het verstandig om dit vooraf met de inspecteur kort te sluiten.

Werkkostenregeling

Is geen sprake van genoemde uitzonderlijke situatie en wil men voor werknemers de personal coach toch belastingvrij vergoeden, dan kan dit wel via de werkkostenregeling. In dat geval betaalt de werkgever alleen belasting als hij in een jaar de zogenaamd ‘vrije ruimte’ overschrijdt. Onderzoek naar de mogelijkheden voor bedrijfsfitness op uw eigen locatie (voor kleinere ondernemingen: denk aan de parkeerplaats) te realiseren. De vergoeding voor de bedrijfsfitness op de werkplek (loon in natura) kan worden gezien als nihilwaardering van de werkkostenregeling.

Heeft u vragen over de werkkostenregeling, neem dan contact met ons op.