Een bedrijfsstructuur die bij u past

Goed advies is goud waard!

Een bedrijfsstructuur die bij u past

Zodra u een bedrijf start moet u kiezen voor een bedrijfsstructuur. Wordt het een eenmanszaak, maatschap, vof, bv of nv? Een stichting wellicht, of een vereniging of coöperatie? Misschien is een combinatie wel raadzaam. Heeft u zich daar weleens in verdiept? De keuze voor een bedrijfsstructuur moet nooit te lichtzinnig genomen worden, want aan alle vormen kleven de nodige haken en ogen.

Welke bedrijfsstructuur u het beste kiest hangt samen met uw bedrijfssituatie en wat fiscaal en juridisch slim is. Verandert uw bedrijfssituatie dan is het raadzaam om opnieuw te kijken of uw huidige bedrijfsstructuur nog goed is. Wat zijn de ambities van uw bedrijf, hoe werkt u, verwacht u groei of krimp? Een overname of uitbreiding? Misschien wilt u uw bedrijfsactiviteiten wel in verschillende ondernemingen onderbrengen.

Wat telt is dat u flexibiliteit krijgt, risico’s spreidt en nooit teveel belasting betaalt. Of u nou een eenmanszaak of multinational bent, starter of familiebedrijf, dienstverlener of industrieel.

Dan helpt het om een adviseur achter de hand te hebben die de diverse scenario’s kan schetsen en u de consequenties kan tonen. En het helpt helemaal als deze adviseur daar net dat stapje extra in zet in plaats van obligaat de diverse mogelijkheden tonen. Wat is in uw unieke situatie de meest optimale bedrijfsstructuur, want dat kan een wereld van verschil betekenen.

Non-Profit sector, een eigen dynamiek
Het kiezen van een bedrijfsstructuur in de non-profit sector kent een eigen dynamiek en veelal totaal andere ‘spelregels’ dan het kiezen voor een bedrijfsstructuur in de commerciële sector. Dan is het goed om te weten dat onze adviseurs ook thuis zijn in de non-profit sector. Wij helpen non-profitorganisaties daarnaast bij het opzetten en uitvoeren van de administratieve organisatie en interne controle (AO/IB). Daarnaast helpen wij bij het inrichten van de financiële- en salarisadministratie. En natuurlijk zijn wij er ook voor subsidieaanvragen, begrotingen en tussentijdse rapportages.

Commercieel of non-profit, het juiste advies voor uw bedrijfsstructuur is goud waard. En WEA Zeeland kijkt daar net wat uitgebreider naar. Dat maakt het verschil! 

Zullen we eens praten over uw bedrijfsstructuur?

Benieuwd wat onze specialisten voor u kunnen betekenen?
Neem contact op met Johan Mathijssen (Walcheren op 0118 65 63 65) of vul het formulier in voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Johan Mathijssen