Erven en Schenken

Hoe pakt u dat verstandig aan?

Erven en Schenken

Wie neemt later het roer van u over? Laat u daar wel eens uw gedachten over gaan? Dat is overigens maar één kant van het probleem, want op het moment dat u een beoogde opvolger heeft ontstaan er meerdere vraagtekens die niet zomaar zijn weg te vegen. Er zijn vele constructies en mogelijkheden denkbaar, maar allemaal kennen ze de nodige voor- en nadelen.

Dat geldt ook voor het erven van een onderneming. U krijgt dan hoe dan ook met de fiscus te maken. Erfbelasting, overdrachtsbelasting, aanmerkelijk belang, vrijstelling of niet. Per type onderneming verschilt de wetgeving.

In alle gevallen is het dus zinvol om tijdig onze adviseur te betrekken bij uw plannen. Erven en schenken zijn complexe zaken, maar wij geven u rust en overzicht, zijn altijd net iets scherper op het zakelijke en houden altijd net iets meer rekening met het menselijke. Dat maakt het verschil! 

Erft of schenkt u een onderneming?

Benieuwd wat onze specialisten voor u kunnen betekenen?
Neem contact op met Robbie Herwegh (Zeeuws-Vlaanderen op 0114 38 29 30) of vul het formulier in voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Robbie Herwegh