Update 21 januari 2021 aanvullend steunpakket

Het was even wachten, maar ze zijn weer over de brug gekomen.

Update 21 januari 2021 aanvullend steunpakket

Belangrijke wijzigingen in voorwaarden, data van indienen aanvragen, extra steun- en belastingmaatregelen kunt u terugvinden op deze speciale pagina.

Veel informatie, bedragen en data. Om het leesbaar voor u te maken hebben we de belangrijkste maatregelen op een rijtje gezet, zodat u kan kiezen wat voor uw onderneming van toepassing is.

  1. FORSE VERBETERING TVL EN MOGELIJKHEDEN STARTERS
  2. VEBETERING NOW EN VERSOEPELING TOZO
  3. BELASTINGMAATREGELEN
  4. AANPASSINGEN OVERIGE BELASTINGMAATREGELEN
  5. MAATREGELEN VOOR DE LAND- EN TUINBOUWSECTOR

EVENEMENTEN

Er komt een garantiefonds voor evenementen, zodat organisatoren aan de slag kunnen met het plannen en opzetten van bijvoorbeeld festivals, vanaf een moment dat dat weer verantwoord is. Daarbij wordt nu gedacht aan 1 juli. De precieze invulling werkt het kabinet nog uit. 

OVERIGE MAATREGELEN

Er komt een kredietfaciliteit voor ondernemers die gebruik willen maken van de Wet homologatie onderhands akkoord (WHOA), als onderdeel van het Time Out Arrangement (TOA). De combinatie van krediet en WHOA stelt bedrijven in staat om een doorstart te maken zodra de situatie beter is, zodat er banen behouden blijven. Het kabinet maakt hier 200 miljoen euro voor vrij.

Het kabinet verlengt de steunmaatregelen voor amateursport en trekt daarvoor 240 miljoen euro uit. Dat geld is voor de Tegemoetkoming Amateursportorganisaties, Tegemoetkoming Verhuurders Sportaccommodaties, en de Specifieke Uitkering voor ijsbanen en zwembaden.

De tijdelijke coronaregeling voor studenten in mbo, hbo en wo wordt verlengd tot en met augustus dit jaar. Studenten die bij hun afstuderen studievertraging oplopen door de coronamaatregelen en tussen februari 2021 en eind augustus 2021 hun diploma halen, ontvangen een tegemoetkoming in de studiekosten. Ook krijgen alle studenten waarbij tussen oktober 2020 en eind augustus 2021 hun recht op basisbeurs en/of aanvullende beurs afloopt, een financiële tegemoetkoming. 

Overige FAQ Coronamaatregelen

Veel informatie en wij kunnen ons voorstellen dat u hierin advies nodig heeft.
Neem contact met ons op, zodat we alle mogelijkheden overzichtelijk kunnen maken.

Samen maken we net dat verschil om met een positief perspectief over de brug te komen. 
 

Benieuwd wat onze specialisten voor u kunnen betekenen?
Neem contact op met Uw specialist via 0117 45 29 59 of vul het formulier in voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Uw specialist