FAQ coronamaatregelen

Ziet u door de bomen het bos nog wel?

FAQ coronamaatregelen

Veel ondernemers zitten met vragen over wat moet, mag en kan. Veel vragen en onzekerheden over: hoe zit het met de belasting, wat moet ik regelen voor mijn personeel, welke steunmaatregelen zijn er en hoe maak ik daar aanspraak op, wat kan ik regelen met mijn bank?
Op deze pagina vind u informatie op uw vragen over de corona maatregelen om de (financiële of personele) gevolgen te beperken. 

Update 16 november 2021

Check hier de regelingen.

De overheid heeft sinds de coronacrisis meerdere regelingen gecreëerd om ondernemers te ondersteunen tijdens deze onzekere tijd.  De regelingen zijn bedoeld om te voorzien in een stuk inkomstenondersteuning of een tegemoetkoming in de loonkosten of het aanvragen van een krediet.

De volgende afkortingen komen in het overzicht aan bod:

NOW = Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid
TOZO = Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers 
TVL = Tegemoetkoming Vaste Lasten
TONK = Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten
BIK = Baangerelateerde investeringskorting

In onderstaand overzicht vindt u informatie over: hoe werkt de regeling, voor wie is de regeling en hoe kan ik deze aanvragen.

Bron: KVK

Op de website van Rijksoverheid vindt u uitgebreidere uitleg over alle diverse regelingen.  Een aantal hebben we voor u uitgelicht:

Bron: Rijksoverheid

Veel informatie, maar met deze pagina willen we uw zoektocht naar de juiste regeling makkelijker maken. Geen glazen bol of koffiedik kijken, maar net dat stapje extra waarmee u in de toekomst stappen kunt zetten.

Hebt u vragen of  advies nodig?  Neem dan contact met onze specialisten.  U staat er niet alleen voor.

Samen maken we net dat verschil, zeker nu!


 

.  

Benieuwd wat onze specialisten voor u kunnen betekenen?
Neem contact op met Jaco de Bat (Zeeuws-Vlaanderen op 0114 38 29 30), Reinier Spijk (Walcheren op 0118 41 69 61) of vul het formulier in voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Jaco de BatReinier Spijk
DEBUG